Tips senzills per optimitzar la teva web

Primer de tot, hem de saber què vol dir optimitzar. Aquesta paraula ens determina si la nostra pàgina web està funcionant de forma eficaç i rendible, a través de diversos processos. La millora contínua de la nostra web i les seves eines és un factor clau per tal d’aconseguir que la nostra web tingui un rendiment del 100% i pugui arribar al públic desitjat d’una forma ràpida i senzilla a l’hora d’interactuar i navegar en ella.

La nostra web ha de ser el nostre santuari; l’hem de cuidar com si d’un fill es tractés, ja que aquí hi mostrarem totes les nostres capacitats, siguin d’un àmbit o altre, i amb l’objectiu que sigui; el més important és cuidar-la per tal que ens reporti els beneficis que hi estem buscant.

Les millors eines que podem trobar per optimitzar una web, les trobem dins l’àmbit del màrqueting digital. Primer de tot, ens hem de marcar els objectius principals que volem obtenir de la nostra web.

Quan tinguem els objectius marcats, hem de crear els KPIs corresponents, per tal d’arribar a assolir els objectius reals, mentre els podem mesurar de forma eficaç i modificar-los si és el cas, per tal de millorar.

Si tots aquests KPIs i objectius acaben tenint uns resultats positius quan hi fem l’avaluació de l’anàlisi, podem dir que hem optimitzat la nostra web de forma eficaç i amb els resultats esperats.

I ara, quins són els recursos que he d’utilitzar dins la meva web?

1- Posicionament SEO
2-Pluggins per fer més ràpid el meu lloc web
3- Pluggins per fer que la web sigui adaptada a tots els formats: tablets, mòbils, ordinadors…
4-Ads en cercadors PPC
5- Google Website Optimitzer

El posicionament SEO

S’aconsegueix a través de la col·locació directa i estratègica de paraules clau dins el text (keywords). Les paraules clau, les podem introduir amb codis de programació o a través de l’ús de les negretes dins el text.

On hem de col·locar aquestes paraules clau?

Al títol, al subtítol, al mig del text… La paraula clau amb la qual volem que els cercadors com Google o Bing ens trobin i ens indexin a les primeres posicions.

També hi ha pluggins més avançats com YoastSEO, molt recomanable a nivell professional, que ens ajuda a marcar les paraules clau i les frases clau més adients al nostre contingut i ens informa en tot moment de la millora que hi podem fer. Però no us espanteu, també n’hi ha d’altres a nivell d’usuari molt bons i factibles.

Pluggins Responsibe Web:

Si treballes amb WordPress, ho fa de forma automàtica. Tot i que, si vols que millori el teu rendiment de velocitat web (velocitat i temps que tarda la teva web en carregar cadascuna de les seves planes) es pot millorar amb aquests pluggins:

  1. Wp Rocket (de pagament)
  2. Wp Super Caché (gratuït)

Si parlem d’adaptabilitat web envers altres tipus de dispositius, parlem de Responsive Web Design. Aquí us mostrem alguns pluggins per fer-ho més efectiu:

  1. WTouch Mobile Plugin
  2. WP Mobile Detector
  3. Upssite
  4. WordPress Mobile Pack

ADS als cercadors PPC

En aquest apartat és important analitzar i distingir per a què serveixen els anuncis pagats a Google o a altres buscadors. També hem d’esmentar que fer publicitat a través d’altres plataformes webs és una bona solució per atraure tràfic directe a la nostra web. En aquest cas, parlem de màrqueting d’afiliació, tot i que, no és el tema que volem comunicar en aquest article.

Si volem posicionar la nostra web i optimitzar-la per a tenir un millor rendiment i benefici, una de les parts importants és fer-ne una bona publicitat a través d’ADS. En aquest punt el que fem és pagar una quantitat de diners al cercador que ens interessa i ens indexa segons els algoritmes de cerca de cada usuari.

Google Website Optimitzer

Aquesta eina que ens ofereix Google és molt efectiva a l’hora d’optimitzar els continguts de la nostra web. Podem crear multitesting o test A/B per a campanyes d’optimització i venda; una manera ràpida i senzilla per tal d’analitzar quin és el contingut que genera més leads o tràfic.

Doncs aquests són alguns dels consells que us puc oferir. Espero que us hagin pogut servir d’ajuda per tal de crear un espai online on aconseguir els objectius prioritaris no sigui un somni sinó una realitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable Cristina Clopés +info...
Finalitat Gestionar i moderar els teus comentaris. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris No es transferiran dades a tercers, llevat d'obligació legal +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.