Aprèn a configurar Google Analytics des de 0

Si estàs llegint aquesta entrada és perquè ja coneixes Google Analytics i saps per a què serveix. Si encara no saps per a què serveix aquesta eina, en la propera entrada t’ho explicaré amb més deteniment.

El més important abans de començar a utilitzar Google Analytics és tenir un compte de Google creat. Si no tenim un compte gratuït amb Google no podrem accedir a les eines que ens facilita.

Si ja tenim un compte de Google ara hem de posar la següent url al cercador web: https://analytics.google.com A continuació, com ja estarem dins el nostre perfil de Google, només haurem de seguir els passos que ens marca Google Analytics:

 1. Url del lloc que volem analitzar – enllaçar
 2. Nom de la propietat
 3. Informació de contacte
 4. Ens donarà un codi que haurem de posar dins la nostra web

Com incrustar el codi de seguiment dins la nostra web

El més important per tal d’aconseguir les mètriques desitjades és poder posar el codi de seguiment en les planes que volem analitzar. Tot i que no sembla gens fàcil, tampoc és molt complicat.

Tenim diverses maneres d’incrustar el codi a les planes web:

 1. Manualment
 2. A través del sistema d’inclusions
 3. A través d’altres mètodes

Si ho fem de forma manual i volem tornar a veure el codi, que prèviament se’ns ha mostrat, però no hem incrustat encara, hem d’entrar dins el compte de Google Analytics, buscar la nostra propietat i anar al costat esquerre lateral i a la part d’abaix trobarem l’opció de Configuració o Administració. Hem de fer click i ens destinarà a una plana com la que es mostra a continuació:

Codi de Seguiment de Google Analytics

A la part central veure-ho que apareix “Informació de seguiment”. Si fem click aquí se’ns obrirà un desplegable i seleccionem l’opció “Codi de Seguiment”. Ara se’ns obrirà un apartat al costat dret de la pantalla amb un codi de seguiment.

Aquest codi s’ha de posar dins la capçalera de la nostra web: “head”. Recordeu!!! El codi s’ha de col·locar a totes les planes que vulgueu seguir. Normalment se sol posar a la HOME de la web i a alguna plana essencial per a vosaltres; depenent de si veneu productes o serveis o si teniu un blog i voleu saber el tràfic que hi va, juntament amb totes les seves característiques analítiques.

Com incrustar el codi de Google Analytics dins el HEAD del nostre HOME

Menú WordPress
Menú Editor de Temes
Programació HTML

Quan incrustem el codi, normalment, hem d’esperar unes 48 hores perquè Google verifiqui que el nostre codi està ben incrustat i començarà a registrar el tràfic de la nostra web. Ara ha arribat el moment de decidir si vull registrar i acceptar tot el tràfic i tota la informació que em pot donar Google Analytics o si només vull configurar uns paràmetres essencials i treballar per objectius.

Com treballar per objectius i configurar-los a Google Analytics

Primer de tot, hem de tornar a la configuració i al tercer blog, veure’m una opció que posa “Objectius”. Hem de fer click allà.

A continuació ens mostrarà els objectius que hem fet i ens deixarà de crear-ne de nous. Fem click a “Crear objectiu nou”. Ara podrem triar segons plantilla o personalitzat. Us recomano segons plantilla, si no sou uns experts en Google Analytics.

Seguim endavant i posem el nom de l’objectiu. El nom ens servirà a nosaltres, l’usuari no el veurà. Ara hem d’escollir el tipus d’objectiu:

 1. Pàgina de destinació
 2. Durada
 3. Pàgines o pantalles per sessió
 4. Esdeveniments

Segons l’opció que escolliu us donarà unes opcions o altres. Heu de tenir present que si tracteu amb un ecommerce és imprescindible que en l’objectiu de pàgines de destinació, seleccioneu l’apartat de “Valor”; d’aquesta manera podreu saber la conversió que esteu obtinguent. Si activeu l’opció “Embut” podreu saber el comportament de l’usuari i podreu veure per quines pàgines passa, quant de temps hi està, si realitza el procés de compra; si no el realitza, podem intentar esbrinar que ha passat i si tenim les dades de les persones, podem crear campanyes de remarketing.

En les properes entrades us explicarem com acabar de configurar Google Analytics pel vostre ecommerce.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable Cristina Clopés +info...
Finalitat Gestionar i moderar els teus comentaris. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris No es transferiran dades a tercers, llevat d'obligació legal +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.