Configuració avançada a Google Analytics

Google Analytics té infinitats de possibilitats i ens pot arribar a donar moltíssimes dades per tal de conèixer l’estat real de la nostra web; conversió, visitants… Tot i que, no les esmentarem totes, ja que és impossible entrar en cadascun dels paràmetres i no posar-hi èmfasi.

Així doncs, entre l’entrada al blog de l’altre dia i la d’avui intentarem fer com una visió panoràmica d’alguns dels aspectes més fonamentals per tal de conèixer i saber configurar de forma general Google Analytics.

Els filtres de Google Analytics

Els filtres de Google Analytics serveixen per definir la informació que volem o que necessitem pel nostre negoci. A través d’ells accedirem a la informació d’una forma més precisa; ja que serem nosaltres qui decidirem quina informació obtenir.

Per tal d’accedir a aquesta funcionalitat, només hem d’accedir a la pestanya de configuració i a l’apartat de visualització. En la columna de visualització veurem un munt de possibilitats, tot i que, ens centrarem en els filtres. Si accedim a l’opció dels filtres ens apareixerà la següent pestanya:

En aquest espai podrem veure tots els filtres actius que tinguem fins al moment. En cas de no tenir-ne cap, no passa absolutament res; només haurem de crear-ne de nous i quan Google Analytics recopili certa informació ens ho farà saber a través de la pròpia plataforma.

Recordem que, perquè Google Analytics recopili informació de la nostra web de forma veraç, necessitem que mínim passin unes setmanes. Google Analytics comença a treballar des del moment en què activem les opcions desitjades i a les 24 hores ja podem obtenir informació; tot i que, aquella informació no servirà per mesurar cap objectiu o KPI fins que no hagi passat un temps.

A continuació ens apareixerà la següent imatge, on haurem d’emplenar diversos camps.

El nom del filtre ens servirà a nosaltres per conèixer per a què el tenim, però el tipus de filtre és molt important a l’hora de saber què volem saber.

Tipus de filtre

El filtre pot ser predefinit o personalitzat. Seleccionem l’opció que seleccionem, haurem de tenir clar què volem saber i què volem excloure. Dins cadascuna de les opcions podreu veure que podrem esbrinar des de quines altres webs o dominis ens segueixen; això pot ser molt funcional si tenim competència i volem esbrinar si ells miren la nostra web i com la miren, per exemple.

El que fa Google Analytics és comptabilitzar els clicks de certes webs o excloure’ls; així si per exemple, treballem amb plataformes digitals que acaben portant trànsit a la nostra web, podem decidir si es comptabilitzen o no i així, per exemple, saber si la nostra web té un bon posicionament per si sol o només té un bon moviment perquè el tràfic prové de webs externes a través del màrqueting d’afiliació, per exemple.

Aquesta opció necessita saber l’adreça IP de la web o webs, el nom de l’amfitrió de la web… Com més informació tinguem, més senzill li serà a Google Analytics treballar i fer un “espionatge” més sever.

Heu de tenir molt clar la importància de l’ús de les cookies i la seva política de privacitat per tal d’evitar-vos qualsevol problema referent a les dades que s’extreuen dels usuaris que es passegen o naveguen per la vostra web.

Quan utilitzem els filtres no tenim cap opció de visualització prèvia, tal com pot succeir amb altres opcions.

Els embuts de conversió multicanal

A través d’aquesta opció, podem crear un embut de venda on podrem extreure diversa informació per saber si el nostre ecommerce o plataforma amb venda de serveis funciona correctament.

Accedim a configuració i a l’opció embuts de conversió multicanal. A continuació haurem de crear una petita segmentació per saber si les nostres conversions s’estan fent efectives. Primer de tot, haurem de posar un nom al canal i seguidament seleccionar les diverses opcions:

  1. Tipus de gràfica
  2. Temps que volem analitzar
  3. Temps al lloc web o nombre de sessions
  4. Opcions avançades

En l’última opció tindrem el mateix que els filtres. Opcions d’incloure o excloure certs paràmetres, per tal de fer una anàlisi exhaustiva dels termes que ens interessen de forma determinant. En aquest apartat podrem posar campanyes de SEO o de SEM i molts altres paràmetres. També és molt important esmentar que en aquest apartat s’haurà d’incloure una paraula clau; d’aquesta manera Google Analytics treballarà més exhaustivament, que és el que realment esperem.

I en la propera entrada us explicarem com activar les opcions pel nostre ecommerce i com utilitzar la segmentació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable Cristina Clopés +info...
Finalitat Gestionar i moderar els teus comentaris. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris No es transferiran dades a tercers, llevat d'obligació legal +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.