Posiciona les teves xarxes socials

El posicionament SEO de les teves xarxes socials és igual d’important que el posicionament web; per què? Perquè tot el contingut de marca que tinguem a la Internet i vulguem que sigui vist pels usuaris, ha de ser indexat i posicionat sota uns paràmetres.

Actualment, quasi totes les xarxes socials tenen diverses eines pròpies per tal d’ajudar a posicionar el teu contingut a través d’elles. En aquest post, em centraré en Instagram.

Instagram, la xarxa de moda des de fa un temps. Per què és la xarxa més demandada? Per la seva activitat visual, per totes les comoditats, facilitats i actualitzacions que fa constantment, per tal d’agradar a totes les franges d’edat; tot i que, normalment sol ser per a gent fins als 50 anys aproximadament (el seu ús majoritari).

Com posiciono la meva marca a Instagram?

Quan escric un post, el més important és el tema dels hashtags. Si escric un post però no hi poso hashtags, aquest post quedarà obsolet i tindrà molts pocs likes. Com sé quins són els millors hashtags? Instagram ens ofereix una eina gratuïta integrada dins la mateixa app. Quan posem el # i seguidament comencem a escriure la paraula que volem posicionar; exemple, màrqueting, em donarà un seguit d’opcions amb les dades reals del seu posicionament.

Instagram keywords

Aquí teniu un exemple clau d’aquesta keyword en aquest moment; tot i que, heu de tenir molt present que les keywords es mouen i poden pujar i baixar posicions. Així que és important anar comprovant el seu rànquing.

A vegades no només hem d’utilitzar la keyword que volíem; també podem buscar algun sinònim o terme relacionat. Tot i que, és molt important que en cada post adaptem els hashtags pertinents. Si escric un post sobre menjar ràpid, no puc posar un hashtag de màrqueting; ja que trencaria els esquemes i això farà que possibles nous seguidors no ho siguin o que els antics marxin per falta de fiabilitat.

Si parlem del tema dels hashtags en català i castellà; això és molt personal; tot i que, aconsello la barreja d’ambdós si la nostra marca catalana però volem expandir-nos a un àmbit territorial més gran. També és important utilitzar algun hashtag en anglès; ja que si la seva posició en el rànquing és alta, ens ajudarà a posicionar.

I les keywords han d’anar amb accents o sense? Això ja depèn de cadascú. Ja heu vist que trobem hashtags amb accents i altres no. Així que no us perjudicarà.

Com posiciono una keyword a Instagram?

Normalment, hi ha paraules que no estan posicionades a Instagram pel seu poc ús o pel seu nul ús. En aquest cas, és molt important que en cada post de la meva marca hi posi aquest #. D’aquesta manera a poc a poc anirà agafant posicions i si tenim sort i aconseguim que aquest hashtag l’utilitzi algun influencer sota la nostra marca, el nostre # es pot fer viral i amb ell, posicionar-nos dins les primeres posicions.

En aquest cas, sempre destaco que una de les keywords a remarcar ha de ser la de la teva marca. Quan escriguis un post, sempre escric el # i la teva marca. D’aquesta manera també l’estàs posicionant.

La creació de nous hashtags també pot ser positiu si sabem com fer-ho i amb quines eines treballar; tot i que aquest tema us l’ensenyaré en un altre post.

Coneixes Keywords Everywhere?

Aquesta eina t’ajudarà en molts àmbits del SEO. És una app molt completa i molt professional. En aquest cas us ensenyaré quins beneficis us pot donar si l’utilitzeu a Instagram. Si us descarregueu l’extensió amb Google Chrome, el seu ús serà actiu a tota la Internet: Google i xarxes socials com Instagram.

Instagram

En aquesta imatge podeu veure a la capçalera un hashtag (#). Aquesta opció només ens la dona gràcies a l’extensió de Keywords Everywhere. I què m’ofereix aquest #?

Si faig clic sobre el símbol, directament em redirigeix a una pàgina externa i allà puc posar la keyword que vull buscar i em donarà dades encara més exactes que no pas els # d’Instagram i podré valorar quina o quines keywords utilitzar en cada moment. També puc veure el CPC, si la paraula és trending… I el més important, que em puc descarregar aquest llistat al meu ordinador en diversos formats per tal de després poder fer l’anàlisi o investigació pertinent.

Keywords Everywhere

Així doncs, aquí teniu diversos TIPS i eines que us serviran per aconseguir posicionar les vostres xarxes socials o Instagram de forma totalment gratuïta. A poc a poc amb un bon treball, podeu aconseguir ser trending tòpic amb alguna keyword; ho dubtes? Endavant!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable Cristina Clopés +info...
Finalitat Gestionar i moderar els teus comentaris. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris No es transferiran dades a tercers, llevat d'obligació legal +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.