Crea un vídeo de 10 a les teves xarxes socials

Les xarxes socials es fonamenten en un bon contingut visual i segons com tinguis el teu perfil, tindràs més o menys repercussió social. L’era de la imatge ha arribat per quedar-se! Amb aquest post no vull dir que el més important, únicament, sigui la imatge. Hi ha diversos factors essencials per tal d’aconseguir ser trending topic o aconseguir un flux de conversions objectives. Tot i que, avui no aprofunditzarem en la temàtica de tot el contingut essencial que necessita cadascuna de les nostres xarxes socials.

La imatge provoca una percepció instantània en l’ésser humà; per això és fonamental saber quines imatges o quines composicions creem, per tal de produir l’efecte desitjat en el nostre usuari. Avui, tractarem el format del vídeo.

Els vídeos són imatges amb moviment; creades en un mateix instant o compostes per diverses imatges i fent que tinguin un sentit correlatiu i una història narrativa; per què el més important és que cada vídeo mostri una història; d’aquesta manera arribarem més profundament al nostre lector o usuari. Recordem la nostra infantesa: quan érem petitets, ens encantaven els contes; esperàvem amb il·lusió que els nostres professors, germans, pares, avis o tiets ens dediquessin una mica del seu temps a nosaltres i sobretot, a explicar les nostres petites històries; històries úniques que cada nen feia seva, segons la seva pròpia imaginació.

Així doncs, avui aprendrem a explicar històries a través de la creació artística dels vídeos. Abans de començar a gravar o a crear; hem de saber què volem mostrar i què volem aconseguir amb aquest vídeo: seguidors, compres, visualitzacions, likes, impressions, comentaris… Quan definim el nostre objectiu o objectius i sabem quin format volem fer servir, és hora de mirar amb quins recursos materials compto:

 1. Càmera de vídeo
 2. Mòbil
 3. Trípode
 4. Espai interior o exterior
 5. Llums
 6. Micròfon
 7. Imatges

Aquests són alguns elements que podem necessitar abans de gravar. Quan ho tinguem tot a punt; hem de crear un guió i unes pautes; com si fóssim els guionistes d’una pel·lícula:

* Llums

*Personatges

*Material tècnic

*Material físic: vestuari…

*Temps

I faria una llista interminable… No ens hem d’atabalar a l’hora de crear un vídeo, però si què hem de buscar crear un impacte social i això requereix temps de dedicació, material i moltes ganes.

Hem de definir el tipus de target al que volem que arribi el nostre vídeo. És important que en un vídeo no tractem únicament un sol tema. Només en tractarem un de sol, quan el vídeo sigui molt i molt curt, però el més recomanable és posar-hi uns 5 temes de la mateixa gamma, per tal de fer el vídeo més atractiu en el seu contingut.

Què puc mostrar en un vídeo

 1. Puc presentar nous productes, puc explicar què o per a què serveix cada producte, puc fer un vídeo “how to” (com es fa alguna cosa) o fins i tot un “unboxing o reviews” (vídeo amb una representació importantíssima a nivell mundial).
 2. Puc gravar-me fent una classe sobre algun tema en concret o puc fer un vídeo en “Streaming”
 3. Puc mostrar l’artista que porto dins amb creacions diverses, puc fer un “book trailer”, puc fer un resum d’alguna jornada, puc crear animacions o puc crear un tràiler
 4. També puc fer promocions, pastilles informatives, entrevistes…

I podria seguir i seguir. Com veure-ho hi ha ple de formats per interpretar; ara el més important és saber quin objectiu volem aconseguir, a quin target volem arribar, amb quin format volem gravar, quines condicions reals tenim, de quins recursos econòmics disposem i per últim i no per això menys important, crear un bon guió; una història que no deixi indiferent a ningú. Aquesta última tasca és la més difícil però si la saps fer bé, captivaràs el teu públic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable Cristina Clopés +info...
Finalitat Gestionar i moderar els teus comentaris. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris No es transferiran dades a tercers, llevat d'obligació legal +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.