Saps com aconseguir que el teu contingut sigui visitat i compartit pels usuaris?

Siguis un empresari petit o gran, siguis un periodista que escriu pel seu compte o siguis un particular que intenta donar visibilitat a les seves idees, necessites tenir una estratègia per tal d’aconseguir que el teu contingut sigui visitat i compartit pels usuaris que més t’aportin; ja que d’ells dependrà el teu posicionament.

Podem pensar que explicant els productes que venem o els serveis que oferim, en tenim suficient; doncs no és així! Fent aquesta acció només aconseguirem exposar què tenim o què fem; però estem donant prioritat a l’usuari? L’usuari necessita rebre contingut atractiu per tal de seguir la nostra web; així doncs, hem de donar contingut actiu i interessant.

Explica qui ets, què fas, on ho fas i com ho fas

Ara toca donar a l’usuari tota la informació relativa al teu negoci. Quan nosaltres visitem una web, volem saber què fan, com ho fan, qui ho gestiona i com treballen; doncs ara, hem d’intentar explicar cada un d’aquests punts en una plana diferent dins la nostra web.

Abans de saber com escriure, hem de tenir en compte diversos punts: filosofia empresarial, públic objectiu i objectius que volem aconseguir explicant tot el que posarem en aquesta plana. Ara toca, fer una anàlisi DAFO de cada punt i quan ho tinguem clar, ja podrem començar a escriure lligant aquests 3 punts fonamentals i que no es poden passar per alt; ja que sinó no funcionarà el nostre missatge i la web no arribarà al nivell que necessitem.

El contingut SEO també és important

Quan estem escrivint, també hem de tenir en compte les keywords per tal de poder crear una web més atractiva per a Google o altres buscadors; la indexació és primordial per aconseguir un tràfic 100% actiu.

El nostre contingut escrit i visual, com expliquem el nostre negoci o les nostres històries determinarà un bon posicionament SEO. A vegades, pensem que el contingut no té importància pels algoritmes de Google, però no és així; Google detecta el contingut i l’analitza segons diversos paràmetres i a partir d’aquí, aconseguim un tràfic més actiu o menys i el target adient. Que el missatge arribi a molta gent, no sempre significa èxit! Normalment, el tràfic adient és el que ens farà donar visibilitat, vendes, afiliacions…

I amb això, ja en tinc prou?

No! Ara necessitem connectar amb el nostre target objectiu a través d‘estratègies de sensibilització cap al nostre sector de negoci. A vegades, podem pensar que no tots els negocis tenen una part emocional; però no és així! Tot negoci ha d’intentar buscar o crear una emoció pels seus usuaris; si no ho aconsegueix, no aconseguirà l’èxit!

Pensa amb què ofereixes i si tu fossis un usuari quina necessitat tindries per comprar o contractar aquell servei. Hem de buscar la necessitat del nostre target; i si no la tenim clara, l’hem de crear! El màrqueting està en auge i ara és el moment de crear noves necessitats, fer que el nostre usuari senti desig o ganes de tenir el que nosaltres oferim. Oi que tots tenim un telèfon mòbil? I abans no el necessitàvem, oi? Ara és una necessitat i com més modern millor, no? Però si un mòbil només ha de servir per comunicar-se a través de trucades, no? No! Ara el mòbil serveix per fer dieta, buscar parella, connectar amb els teus amics, companys, per apuntar-te a ofertes de treball, per fer-te fotos… I ara, veieu de què parlem?

La necessitat la crees tu; l’usuari s’encarrega de la resta

Ara ha arribat el moment de posar en pràctica aquests quatre consells i “posar tota la carn a la graella”; ara depèn de nosaltres aconseguir que el nostre negoci tingui sentiment, crei una emoció i sigui necessari per a tots els nostres usuaris. La carrera comença aquí; juga les teves cartes i marca objectius realistes i recorda; utilitza els KPIS; així, segur que arribaràs a l’èxit, garantit!

Crea un vídeo de 10 a les teves xarxes socials

Les xarxes socials es fonamenten en un bon contingut visual i segons com tinguis el teu perfil, tindràs més o menys repercussió social. L’era de la imatge ha arribat per quedar-se! Amb aquest post no vull dir que el més important, únicament, sigui la imatge. Hi ha diversos factors essencials per tal d’aconseguir ser trending topic o aconseguir un flux de conversions objectives. Tot i que, avui no aprofunditzarem en la temàtica de tot el contingut essencial que necessita cadascuna de les nostres xarxes socials.

La imatge provoca una percepció instantània en l’ésser humà; per això és fonamental saber quines imatges o quines composicions creem, per tal de produir l’efecte desitjat en el nostre usuari. Avui, tractarem el format del vídeo.

Els vídeos són imatges amb moviment; creades en un mateix instant o compostes per diverses imatges i fent que tinguin un sentit correlatiu i una història narrativa; per què el més important és que cada vídeo mostri una història; d’aquesta manera arribarem més profundament al nostre lector o usuari. Recordem la nostra infantesa: quan érem petitets, ens encantaven els contes; esperàvem amb il·lusió que els nostres professors, germans, pares, avis o tiets ens dediquessin una mica del seu temps a nosaltres i sobretot, a explicar les nostres petites històries; històries úniques que cada nen feia seva, segons la seva pròpia imaginació.

Així doncs, avui aprendrem a explicar històries a través de la creació artística dels vídeos. Abans de començar a gravar o a crear; hem de saber què volem mostrar i què volem aconseguir amb aquest vídeo: seguidors, compres, visualitzacions, likes, impressions, comentaris… Quan definim el nostre objectiu o objectius i sabem quin format volem fer servir, és hora de mirar amb quins recursos materials compto:

 1. Càmera de vídeo
 2. Mòbil
 3. Trípode
 4. Espai interior o exterior
 5. Llums
 6. Micròfon
 7. Imatges

Aquests són alguns elements que podem necessitar abans de gravar. Quan ho tinguem tot a punt; hem de crear un guió i unes pautes; com si fóssim els guionistes d’una pel·lícula:

* Llums

*Personatges

*Material tècnic

*Material físic: vestuari…

*Temps

I faria una llista interminable… No ens hem d’atabalar a l’hora de crear un vídeo, però si què hem de buscar crear un impacte social i això requereix temps de dedicació, material i moltes ganes.

Hem de definir el tipus de target al que volem que arribi el nostre vídeo. És important que en un vídeo no tractem únicament un sol tema. Només en tractarem un de sol, quan el vídeo sigui molt i molt curt, però el més recomanable és posar-hi uns 5 temes de la mateixa gamma, per tal de fer el vídeo més atractiu en el seu contingut.

Què puc mostrar en un vídeo

 1. Puc presentar nous productes, puc explicar què o per a què serveix cada producte, puc fer un vídeo “how to” (com es fa alguna cosa) o fins i tot un “unboxing o reviews” (vídeo amb una representació importantíssima a nivell mundial).
 2. Puc gravar-me fent una classe sobre algun tema en concret o puc fer un vídeo en “Streaming”
 3. Puc mostrar l’artista que porto dins amb creacions diverses, puc fer un “book trailer”, puc fer un resum d’alguna jornada, puc crear animacions o puc crear un tràiler
 4. També puc fer promocions, pastilles informatives, entrevistes…

I podria seguir i seguir. Com veure-ho hi ha ple de formats per interpretar; ara el més important és saber quin objectiu volem aconseguir, a quin target volem arribar, amb quin format volem gravar, quines condicions reals tenim, de quins recursos econòmics disposem i per últim i no per això menys important, crear un bon guió; una història que no deixi indiferent a ningú. Aquesta última tasca és la més difícil però si la saps fer bé, captivaràs el teu públic.

Què és Whatsapp Business?

Tots coneixem Whatsapp i segur que molts de vosaltres heu sentit a parlar sobre Whatsapp Business; però sabeu què és? Whatsapp fa uns anys va començar a avançar per tal de donar a les empreses una eina molt valuosa i no només per comunicar-se amb els clients; sinó per crear estratègies CTA directes i efectives.

Whatsapp Business

Una eina gratuïta i fonamental que qualsevol negoci i emprenedor ha de tenir, conèixer i fer servir. Whatsapp Business és una eina que serveix per la comunicació digital amb el client i/o proveïdor; per exemple. També serveix per enviar promocions, veure productes, posar ressenyes; i fins i tot, comprar directament.

Aquesta eina és fonamental per a qualsevol negoci perquè ens estalvia temps, diners i ens crea un flux directe i positiu, segons els nostres objectius. També hem de ser conscients que Whatsapp, a l’igual que altres eines digitals, estan en constant creixement i això fa que moltes vegades no sabem què tenim i com ho tenim. En el següent paràgraf us mostraré les eines més EXPLOSIVES que té Whatsapp Business:

 1. Perfil de negoci
 2. Catàleg
 3. Missatges automàtics
 4. Respostes ràpides
 5. Etiquetes
 6. Anuncis a Facebook
 7. Enllaços amb Instagram i Facebook
 8. QR

Com utilitzo les eines que em facilita Whatsapp Business

El perfil de negoci em serveix per donar tota la informació possible del meu negoci, sigui físic o virtual. En aquest espai podrem mostrar la categoria, els horaris, la nostra web i fins i tot, la nostra ubicació, si fos el cas.

El catàleg em servirà per penjar els productes més destacats del meu negoci; també hi puc oferir serveis. Cada producte consta d’una descripció, pvp i enllaç. Encara que no tinguem web, tenim altres alternatives **

Recomano no penjar tots els productes a WB perquè no ens serà beneficiós pel negoci.

Els missatges automàtics ens serveixen per estalviar feina i temps; molt valuós quan ets un emprenedor/a o empresari/ària.

Les respostes ràpides ens seran molt efectives per tal de mostrar el mateix missatge a totes les persones que ens preguntin per un afer, servei o producte en concret. Ens serà molt fàcil d’utilitzar i ens tornarà a estalviar temps i diners.

Les etiquetes són efectives per distribuir els nostres usuaris de Whatsapp, segons les preferències que escollim . Normalment, Whatsapp ja en té unes de predefinides, però les podem modificar i ampliar.

Els enllaços a Instagram i Facebook ens serveixen per crear un flux actiu a Whatsapp; cosa que ens serà molt beneficiosa per tal d’aconseguir un feedback més directe i empàtic amb l’usuari final.

Els anuncis a Facebook són una nova estratègia de màrqueting i publicitat adjudicada aquest 2021. Amb aquest accés directe podem gestionar les nostres campanyes i aconseguir tràfic més fluid cap al nostre negoci.

I per últim, els codis QR ens serveixen fer una estratègia directa de màrqueting. Els podem utilitzar per accions de màrqueting digital i per accions de màrqueting offline.

Ara ja coneixeu les eines més EXTRAORDINÀRIES de Whatsapp Business, però no només fa falta conèixer-les; sinó que, també és necessari saber com utilitzar-les juntament amb una bona estratègia de comunicació i màrqueting. Si necessiteu més informació al respecte, només m’ho heu de fer saber a través del nostre Whatsapp.

** Si voleu conèixer les estratègies fonamentals i totes les alternatives per tal d’aconseguir un negoci digital 100% efectiu amb un cost 0, només heu d’emplenar el formulari de contacte i em posaré en contacte amb vosaltres per tal d’explicar-vos els SECRETS més ben guardats del màrqueting digital.

Posiciona les teves xarxes socials

El posicionament SEO de les teves xarxes socials és igual d’important que el posicionament web; per què? Perquè tot el contingut de marca que tinguem a la Internet i vulguem que sigui vist pels usuaris, ha de ser indexat i posicionat sota uns paràmetres.

Actualment, quasi totes les xarxes socials tenen diverses eines pròpies per tal d’ajudar a posicionar el teu contingut a través d’elles. En aquest post, em centraré en Instagram.

Instagram, la xarxa de moda des de fa un temps. Per què és la xarxa més demandada? Per la seva activitat visual, per totes les comoditats, facilitats i actualitzacions que fa constantment, per tal d’agradar a totes les franges d’edat; tot i que, normalment sol ser per a gent fins als 50 anys aproximadament (el seu ús majoritari).

Com posiciono la meva marca a Instagram?

Quan escric un post, el més important és el tema dels hashtags. Si escric un post però no hi poso hashtags, aquest post quedarà obsolet i tindrà molts pocs likes. Com sé quins són els millors hashtags? Instagram ens ofereix una eina gratuïta integrada dins la mateixa app. Quan posem el # i seguidament comencem a escriure la paraula que volem posicionar; exemple, màrqueting, em donarà un seguit d’opcions amb les dades reals del seu posicionament.

Instagram keywords

Aquí teniu un exemple clau d’aquesta keyword en aquest moment; tot i que, heu de tenir molt present que les keywords es mouen i poden pujar i baixar posicions. Així que és important anar comprovant el seu rànquing.

A vegades no només hem d’utilitzar la keyword que volíem; també podem buscar algun sinònim o terme relacionat. Tot i que, és molt important que en cada post adaptem els hashtags pertinents. Si escric un post sobre menjar ràpid, no puc posar un hashtag de màrqueting; ja que trencaria els esquemes i això farà que possibles nous seguidors no ho siguin o que els antics marxin per falta de fiabilitat.

Si parlem del tema dels hashtags en català i castellà; això és molt personal; tot i que, aconsello la barreja d’ambdós si la nostra marca catalana però volem expandir-nos a un àmbit territorial més gran. També és important utilitzar algun hashtag en anglès; ja que si la seva posició en el rànquing és alta, ens ajudarà a posicionar.

I les keywords han d’anar amb accents o sense? Això ja depèn de cadascú. Ja heu vist que trobem hashtags amb accents i altres no. Així que no us perjudicarà.

Com posiciono una keyword a Instagram?

Normalment, hi ha paraules que no estan posicionades a Instagram pel seu poc ús o pel seu nul ús. En aquest cas, és molt important que en cada post de la meva marca hi posi aquest #. D’aquesta manera a poc a poc anirà agafant posicions i si tenim sort i aconseguim que aquest hashtag l’utilitzi algun influencer sota la nostra marca, el nostre # es pot fer viral i amb ell, posicionar-nos dins les primeres posicions.

En aquest cas, sempre destaco que una de les keywords a remarcar ha de ser la de la teva marca. Quan escriguis un post, sempre escric el # i la teva marca. D’aquesta manera també l’estàs posicionant.

La creació de nous hashtags també pot ser positiu si sabem com fer-ho i amb quines eines treballar; tot i que aquest tema us l’ensenyaré en un altre post.

Coneixes Keywords Everywhere?

Aquesta eina t’ajudarà en molts àmbits del SEO. És una app molt completa i molt professional. En aquest cas us ensenyaré quins beneficis us pot donar si l’utilitzeu a Instagram. Si us descarregueu l’extensió amb Google Chrome, el seu ús serà actiu a tota la Internet: Google i xarxes socials com Instagram.

Instagram

En aquesta imatge podeu veure a la capçalera un hashtag (#). Aquesta opció només ens la dona gràcies a l’extensió de Keywords Everywhere. I què m’ofereix aquest #?

Si faig clic sobre el símbol, directament em redirigeix a una pàgina externa i allà puc posar la keyword que vull buscar i em donarà dades encara més exactes que no pas els # d’Instagram i podré valorar quina o quines keywords utilitzar en cada moment. També puc veure el CPC, si la paraula és trending… I el més important, que em puc descarregar aquest llistat al meu ordinador en diversos formats per tal de després poder fer l’anàlisi o investigació pertinent.

Keywords Everywhere

Així doncs, aquí teniu diversos TIPS i eines que us serviran per aconseguir posicionar les vostres xarxes socials o Instagram de forma totalment gratuïta. A poc a poc amb un bon treball, podeu aconseguir ser trending tòpic amb alguna keyword; ho dubtes? Endavant!!!

Configuració avançada a Google Analytics

Google Analytics té infinitats de possibilitats i ens pot arribar a donar moltíssimes dades per tal de conèixer l’estat real de la nostra web; conversió, visitants… Tot i que, no les esmentarem totes, ja que és impossible entrar en cadascun dels paràmetres i no posar-hi èmfasi.

Així doncs, entre l’entrada al blog de l’altre dia i la d’avui intentarem fer com una visió panoràmica d’alguns dels aspectes més fonamentals per tal de conèixer i saber configurar de forma general Google Analytics.

Els filtres de Google Analytics

Els filtres de Google Analytics serveixen per definir la informació que volem o que necessitem pel nostre negoci. A través d’ells accedirem a la informació d’una forma més precisa; ja que serem nosaltres qui decidirem quina informació obtenir.

Per tal d’accedir a aquesta funcionalitat, només hem d’accedir a la pestanya de configuració i a l’apartat de visualització. En la columna de visualització veurem un munt de possibilitats, tot i que, ens centrarem en els filtres. Si accedim a l’opció dels filtres ens apareixerà la següent pestanya:

En aquest espai podrem veure tots els filtres actius que tinguem fins al moment. En cas de no tenir-ne cap, no passa absolutament res; només haurem de crear-ne de nous i quan Google Analytics recopili certa informació ens ho farà saber a través de la pròpia plataforma.

Recordem que, perquè Google Analytics recopili informació de la nostra web de forma veraç, necessitem que mínim passin unes setmanes. Google Analytics comença a treballar des del moment en què activem les opcions desitjades i a les 24 hores ja podem obtenir informació; tot i que, aquella informació no servirà per mesurar cap objectiu o KPI fins que no hagi passat un temps.

A continuació ens apareixerà la següent imatge, on haurem d’emplenar diversos camps.

El nom del filtre ens servirà a nosaltres per conèixer per a què el tenim, però el tipus de filtre és molt important a l’hora de saber què volem saber.

Tipus de filtre

El filtre pot ser predefinit o personalitzat. Seleccionem l’opció que seleccionem, haurem de tenir clar què volem saber i què volem excloure. Dins cadascuna de les opcions podreu veure que podrem esbrinar des de quines altres webs o dominis ens segueixen; això pot ser molt funcional si tenim competència i volem esbrinar si ells miren la nostra web i com la miren, per exemple.

El que fa Google Analytics és comptabilitzar els clicks de certes webs o excloure’ls; així si per exemple, treballem amb plataformes digitals que acaben portant trànsit a la nostra web, podem decidir si es comptabilitzen o no i així, per exemple, saber si la nostra web té un bon posicionament per si sol o només té un bon moviment perquè el tràfic prové de webs externes a través del màrqueting d’afiliació, per exemple.

Aquesta opció necessita saber l’adreça IP de la web o webs, el nom de l’amfitrió de la web… Com més informació tinguem, més senzill li serà a Google Analytics treballar i fer un “espionatge” més sever.

Heu de tenir molt clar la importància de l’ús de les cookies i la seva política de privacitat per tal d’evitar-vos qualsevol problema referent a les dades que s’extreuen dels usuaris que es passegen o naveguen per la vostra web.

Quan utilitzem els filtres no tenim cap opció de visualització prèvia, tal com pot succeir amb altres opcions.

Els embuts de conversió multicanal

A través d’aquesta opció, podem crear un embut de venda on podrem extreure diversa informació per saber si el nostre ecommerce o plataforma amb venda de serveis funciona correctament.

Accedim a configuració i a l’opció embuts de conversió multicanal. A continuació haurem de crear una petita segmentació per saber si les nostres conversions s’estan fent efectives. Primer de tot, haurem de posar un nom al canal i seguidament seleccionar les diverses opcions:

 1. Tipus de gràfica
 2. Temps que volem analitzar
 3. Temps al lloc web o nombre de sessions
 4. Opcions avançades

En l’última opció tindrem el mateix que els filtres. Opcions d’incloure o excloure certs paràmetres, per tal de fer una anàlisi exhaustiva dels termes que ens interessen de forma determinant. En aquest apartat podrem posar campanyes de SEO o de SEM i molts altres paràmetres. També és molt important esmentar que en aquest apartat s’haurà d’incloure una paraula clau; d’aquesta manera Google Analytics treballarà més exhaustivament, que és el que realment esperem.

I en la propera entrada us explicarem com activar les opcions pel nostre ecommerce i com utilitzar la segmentació.

Aprèn a configurar Google Analytics des de 0

google analytics

Si estàs llegint aquesta entrada és perquè ja coneixes Google Analytics i saps per a què serveix. Si encara no saps per a què serveix aquesta eina, en la propera entrada t’ho explicaré amb més deteniment.

El més important abans de començar a utilitzar Google Analytics és tenir un compte de Google creat. Si no tenim un compte gratuït amb Google no podrem accedir a les eines que ens facilita.

Si ja tenim un compte de Google ara hem de posar la següent url al cercador web: https://analytics.google.com A continuació, com ja estarem dins el nostre perfil de Google, només haurem de seguir els passos que ens marca Google Analytics:

 1. Url del lloc que volem analitzar – enllaçar
 2. Nom de la propietat
 3. Informació de contacte
 4. Ens donarà un codi que haurem de posar dins la nostra web

Com incrustar el codi de seguiment dins la nostra web

El més important per tal d’aconseguir les mètriques desitjades és poder posar el codi de seguiment en les planes que volem analitzar. Tot i que no sembla gens fàcil, tampoc és molt complicat.

Tenim diverses maneres d’incrustar el codi a les planes web:

 1. Manualment
 2. A través del sistema d’inclusions
 3. A través d’altres mètodes

Si ho fem de forma manual i volem tornar a veure el codi, que prèviament se’ns ha mostrat, però no hem incrustat encara, hem d’entrar dins el compte de Google Analytics, buscar la nostra propietat i anar al costat esquerre lateral i a la part d’abaix trobarem l’opció de Configuració o Administració. Hem de fer click i ens destinarà a una plana com la que es mostra a continuació:

Codi de Seguiment de Google Analytics

A la part central veure-ho que apareix “Informació de seguiment”. Si fem click aquí se’ns obrirà un desplegable i seleccionem l’opció “Codi de Seguiment”. Ara se’ns obrirà un apartat al costat dret de la pantalla amb un codi de seguiment.

Aquest codi s’ha de posar dins la capçalera de la nostra web: “head”. Recordeu!!! El codi s’ha de col·locar a totes les planes que vulgueu seguir. Normalment se sol posar a la HOME de la web i a alguna plana essencial per a vosaltres; depenent de si veneu productes o serveis o si teniu un blog i voleu saber el tràfic que hi va, juntament amb totes les seves característiques analítiques.

Com incrustar el codi de Google Analytics dins el HEAD del nostre HOME

Menú WordPress
Menú Editor de Temes
Programació HTML

Quan incrustem el codi, normalment, hem d’esperar unes 48 hores perquè Google verifiqui que el nostre codi està ben incrustat i començarà a registrar el tràfic de la nostra web. Ara ha arribat el moment de decidir si vull registrar i acceptar tot el tràfic i tota la informació que em pot donar Google Analytics o si només vull configurar uns paràmetres essencials i treballar per objectius.

Com treballar per objectius i configurar-los a Google Analytics

Primer de tot, hem de tornar a la configuració i al tercer blog, veure’m una opció que posa “Objectius”. Hem de fer click allà.

A continuació ens mostrarà els objectius que hem fet i ens deixarà de crear-ne de nous. Fem click a “Crear objectiu nou”. Ara podrem triar segons plantilla o personalitzat. Us recomano segons plantilla, si no sou uns experts en Google Analytics.

Seguim endavant i posem el nom de l’objectiu. El nom ens servirà a nosaltres, l’usuari no el veurà. Ara hem d’escollir el tipus d’objectiu:

 1. Pàgina de destinació
 2. Durada
 3. Pàgines o pantalles per sessió
 4. Esdeveniments

Segons l’opció que escolliu us donarà unes opcions o altres. Heu de tenir present que si tracteu amb un ecommerce és imprescindible que en l’objectiu de pàgines de destinació, seleccioneu l’apartat de “Valor”; d’aquesta manera podreu saber la conversió que esteu obtinguent. Si activeu l’opció “Embut” podreu saber el comportament de l’usuari i podreu veure per quines pàgines passa, quant de temps hi està, si realitza el procés de compra; si no el realitza, podem intentar esbrinar que ha passat i si tenim les dades de les persones, podem crear campanyes de remarketing.

En les properes entrades us explicarem com acabar de configurar Google Analytics pel vostre ecommerce.

Tips senzills per optimitzar la teva web

Primer de tot, hem de saber què vol dir optimitzar. Aquesta paraula ens determina si la nostra pàgina web està funcionant de forma eficaç i rendible, a través de diversos processos. La millora contínua de la nostra web i les seves eines és un factor clau per tal d’aconseguir que la nostra web tingui un rendiment del 100% i pugui arribar al públic desitjat d’una forma ràpida i senzilla a l’hora d’interactuar i navegar en ella.

La nostra web ha de ser el nostre santuari; l’hem de cuidar com si d’un fill es tractés, ja que aquí hi mostrarem totes les nostres capacitats, siguin d’un àmbit o altre, i amb l’objectiu que sigui; el més important és cuidar-la per tal que ens reporti els beneficis que hi estem buscant.

Les millors eines que podem trobar per optimitzar una web, les trobem dins l’àmbit del màrqueting digital. Primer de tot, ens hem de marcar els objectius principals que volem obtenir de la nostra web.

Quan tinguem els objectius marcats, hem de crear els KPIs corresponents, per tal d’arribar a assolir els objectius reals, mentre els podem mesurar de forma eficaç i modificar-los si és el cas, per tal de millorar.

Si tots aquests KPIs i objectius acaben tenint uns resultats positius quan hi fem l’avaluació de l’anàlisi, podem dir que hem optimitzat la nostra web de forma eficaç i amb els resultats esperats.

I ara, quins són els recursos que he d’utilitzar dins la meva web?

1- Posicionament SEO
2-Pluggins per fer més ràpid el meu lloc web
3- Pluggins per fer que la web sigui adaptada a tots els formats: tablets, mòbils, ordinadors…
4-Ads en cercadors PPC
5- Google Website Optimitzer

El posicionament SEO

S’aconsegueix a través de la col·locació directa i estratègica de paraules clau dins el text (keywords). Les paraules clau, les podem introduir amb codis de programació o a través de l’ús de les negretes dins el text.

On hem de col·locar aquestes paraules clau?

Al títol, al subtítol, al mig del text… La paraula clau amb la qual volem que els cercadors com Google o Bing ens trobin i ens indexin a les primeres posicions.

També hi ha pluggins més avançats com YoastSEO, molt recomanable a nivell professional, que ens ajuda a marcar les paraules clau i les frases clau més adients al nostre contingut i ens informa en tot moment de la millora que hi podem fer. Però no us espanteu, també n’hi ha d’altres a nivell d’usuari molt bons i factibles.

Pluggins Responsibe Web:

Si treballes amb WordPress, ho fa de forma automàtica. Tot i que, si vols que millori el teu rendiment de velocitat web (velocitat i temps que tarda la teva web en carregar cadascuna de les seves planes) es pot millorar amb aquests pluggins:

 1. Wp Rocket (de pagament)
 2. Wp Super Caché (gratuït)

Si parlem d’adaptabilitat web envers altres tipus de dispositius, parlem de Responsive Web Design. Aquí us mostrem alguns pluggins per fer-ho més efectiu:

 1. WTouch Mobile Plugin
 2. WP Mobile Detector
 3. Upssite
 4. WordPress Mobile Pack

ADS als cercadors PPC

En aquest apartat és important analitzar i distingir per a què serveixen els anuncis pagats a Google o a altres buscadors. També hem d’esmentar que fer publicitat a través d’altres plataformes webs és una bona solució per atraure tràfic directe a la nostra web. En aquest cas, parlem de màrqueting d’afiliació, tot i que, no és el tema que volem comunicar en aquest article.

Si volem posicionar la nostra web i optimitzar-la per a tenir un millor rendiment i benefici, una de les parts importants és fer-ne una bona publicitat a través d’ADS. En aquest punt el que fem és pagar una quantitat de diners al cercador que ens interessa i ens indexa segons els algoritmes de cerca de cada usuari.

Google Website Optimitzer

Aquesta eina que ens ofereix Google és molt efectiva a l’hora d’optimitzar els continguts de la nostra web. Podem crear multitesting o test A/B per a campanyes d’optimització i venda; una manera ràpida i senzilla per tal d’analitzar quin és el contingut que genera més leads o tràfic.

Doncs aquests són alguns dels consells que us puc oferir. Espero que us hagin pogut servir d’ajuda per tal de crear un espai online on aconseguir els objectius prioritaris no sigui un somni sinó una realitat.

El reporting, una eina molt útil si saps com utilitzar-la

Segur que has sentit a parlar un munt de vegades sobre el reporting; però saps ben bé què és i per a què serveix?

El reporting és el procés que fa qualsevol consultoria digital per tal d’avaluar els resultats obtinguts a través de diverses estratègies de continguts, branding…

Dins el procés de l’analítica web, el reporting és un pas fonamental per tal de poder veure si la feina que estem fent fins al moment és la correcta o si hem de modificar quelcom dins els nostres paràmetres o KPIs.

En l’actualitat podem extreure informes de qualsevol mitjà o eina dins la xarxa d’Internet. Tot i així, cal remarcar que no s’ha d’extreure en clar tots els documents i informes que ens permet la globalització del sector.

Posarem un exemple clau; si per exemple tinc una empresa i estic treballant amb les xarxes socials, la botiga online i Google; però els meus objectius principals són saber quantes persones compren o en quin procés es paralitzen dins l’acció de la compra; el que m’interesarà serà fer un reporting exclusivament d’això i no de si les vendes em provenen de diversos canals o si hi ha un feedback… En aquest cas, aniríem al nostre ecommerce per tal d’extreure els informes pertinents amb eines com Google Analytics i només ens centraríem en els objectius estipulats per tal de poder veure què passa i quan; així podríem mirar de buscar una solució per poder resoldre els problemes o dificultats actuals.

El que MAI has d’oblidar

El més important dins el procés de l’analítica web és saber fer una bona anàlisi del reporting esperat i no de tots els informes que ens ofereixen les diverses eines tecnològiques. Hem de dedicar un 80% del nostre temps a analitzar els informes dels reportings necessaris i el 20% a fer els informes pertinents amb els resultats més adients als nostres objectius.

Després d’aquesta breu explicació sobre què és el reporting, espero que us poseu mans a l’ordinador i a buscar, analitzar i optimitzar els resultats únicament necessaris per comprovar els vostres resultats estadístics.

La importància del procés de l’analítica web

Coneixes l’analítica web? Saps per a què serveix?

L’analítica web és un procés on hi entren participen diversos factors: el reporting, l’analítica i el màrqueting digital. El procés analític és un procés que es du a terme en tots els àmbits empresarials.

Actualment estem acostumats a treballar amb Internet i de forma telemàtica; això obre molts camins i a l’hora moltes bretxes digitals que no coneixem; per això és important fer sempre un anàlisis de la situació del nostre programa.

Quins passos haig de seguir

Per a fer un bon procés d’analítica web, primer de tot, hem de marcar els objectius que volem assolir en el nostre projecte. Quan tinguem clar els objectius; és bo remarcar que no és positiu emmarcar-ne gaires per a un únic procés (com a màxim en fixaríem entre 2 i 3 per anàlisis), podrem avançar cap al següent pas.

Després de saber quins punts volem millorar, és moment de fer el reporting del nostre material online. Hi ha diverses plataformes que ens ofereixen reportings molt complets sobre les necessitats que sol·licitem. A través de Google Analytics, per exemple, podem aconseguir els informes necessaris per a analitzar els resultats de la nostra web.

Encara que, l’analítica web també es basa en la nostra participació en els Social Media; per aquest mateix motiu, també és molt important fer un reporting del material necessari per tal de conèixer la situació actual de la nostra empresa i l’engagement amb els nostres usuaris. Per a fer aquest reporting tenim eines com Metricool, que també serveix per a planificar el nostre calendari editorial, o píxels que podem instaurar dins el <head> de la nostra web i seguir amb més deteniment les accions dels nostres usuaris.

Fer l’anàlisi del reporting és important per tal de conèixer la situació actual i la passada, tot i que, quan esmento la passada, el més important és el passat més proper; no en farem res d’analitzar un any o 2 enrere.

Després de fer l’anàlisi, ha arribat l’hora de posar sobre la taula els objectius marcats i els resultats obtinguts. A partir d’aquest moment, entra el factor clau del màrqueting digital. A través dels KPIs arribarem a complir els nostres objectius. És molt important seguir aquest patró d’estructuració, per tal d’aconseguir resultats factibles.

Estructura del procés de l’analítica web:

1. Objectius
2. Reporting
3. Anàlisis web
4. KPIs
5. CTA
5. Mesurament de resultats
6. Modificacions, si fos el cas

També s’ha de remarcar que els KPIs es poden modificar per tal d’arribar als objectius marcats prèviament i que després s’han de fer diverses proves fins a assolir els objectius, ja que el procés d’analítica web no dóna un resultat immediat a les nostres accions. Ara toca dur a terme accions CTA (Call To Action) per tal d’aconseguir els nostres objectius i modificar els KPIs si és necessari.

Saps què és el màrqueting digital?

Dos paraules separades “màrqueting” i “digital” que juntes demostren la gran explosió de nous conceptes i aptituds que em guanyat d’ençà el 1983, any en que comença a aparèixer Internet, de forma minimalista però apareix. Amb els anys això va augmentant, es van creant sistemes perquè tota la població pugui començar-hi a accedir amb les famoses “www”.

Un procés lent però definitiu perquè un cop implementades les “www” em pogut accedir a molt contingut, fins ara amagat per les autoritats, institucions i fins i tot, pels ciutadans.

El màrqueting és un procés de venta o de publicitat per tal d’aconseguir una captació per part del client/usuari espectacular i per arribar a convertir aquest sentiment en una experiència real i satisfactòria. Si li sumem “digital” en l’era actual, segle XXI, podem gaudir d’una publicitat i una estratègia comunicativa rica en experiències reals i transparents on tots som els protagonistes.

Productes reals per a persones reals: tots tenim un target i, tu tens el teu? Descobreix tot el que pots guanyar amb la mentoria online.